VI PÅ WALLBY

Magnus Nyman

Magnus Nyman
Äger och driver Wallby Säteri tillsammans med sin hustru, Sara.

Vad är det bästa med att driva Wallby?
– Det bästa är när folk kommer till Småland och Wallby, upplever Småland på riktigt och mår bra. När man märker hur de varvar ner, hur axlarna sjunker och hur de tar in omgivningen kring Wallby. Sen är det kul när gäster återkommer år efter år.

Vilken är den bästa stunden på dagen?
Det bästa är morgonpromenaderna med min hund. Alla morgnar är olika. Det kan vara snö, dis och regn. Men sedan bryter solen igenom. Då fylls hela hela kroppen av energi. Det är kul de gånger våra gäster följer med på morgonpromenaden, för det får de gärna. Man får tillfälle att visa upp några av de smultronställen som finns kring Wallby. Det är kul.

Kontakt:
[email protected]
Tel: 0383-46 21 60

Sara Nyman

Sara Nyman
Veterinärmedicine doktor med hästar som specialitet

Vad gör du på Wallby?
Jag bedriver en veterinärklinik med inriktning mot hästhälsovård. Jag har tre egna hästar, de heter Aragon, Argeisli och Seimur.

Vad är det bästa med att bo här?
Jag trivs med att vara nära mina djur. Mina hästar går ute året runt. De trivs och då trivs jag. Det här är en fantastisk plats att hålla och träna hästar på. Jag gillar också att det är så böljande, landskapet.

Vad har du för dröm kring din verksamhet på Wallby?
Jag vill bygga upp ett hästhälsocenter där det sprids kunskap om hur man kan minska risken för vanliga skador och sjukdomar hos våra hästar. Vi har många av de kunskaperna idag men de behöver spridas. Det är sorgligt att behöva ”laga trasiga” hästar i onödan.

Kontakt:
[email protected]
070-2284552

2

Susanne Oskarsson
Husfru

Jag är mest i köket, men här har vi inga klara gränser. Vi tar emot gäster eller tar ut folk på vandringar. Ibland lagar vi mat ute över öppen eld. Det är härligt. Men Wallby är så mycket mer än ett jobb för mig. Det är en livsstil..

Vilken äter du helst?
– Kroppkakor är det bästa jag vet. Min mamma har lärt mig det. Jag gör mest på rå potatis och lite kokt. Det är så gott. Men det är ett hantverk att få till det på riktigt. Smält smör, grädde, lingon och bechamel sås. Men inga grönsaker. Då måste man dricka mjölk.

Bettan

Elisabeth ”Bettan” Lundgren
Husfru

Vad gör du på Wallby?
– Ja du, det undrar jag med. Haha. Jag är mat- och städtant. Men jag pysslar lite med allt möjligt.

Vad är det bästa med Wallby?
– Förutom de jag jobbar med, det är ett så härligt gäng, men det är miljön. Man går ner i varv, även om man är stressad och ska jobba.

Vad är Wallby och Småland för dig?
- Det är skogen. Skog och dofter. Lugne och naturen.

Vart trivs du bäst på Wallby?
– I herrgårdsköket, när brasan sprakar. Det är det absolut trivsammaste.

4

Joukje de Vries
Husfru

Berätta vad du gör på Wallby?
Jag är frukostvärdinna och sen städar jag rummen.

Hur länge har du jobbat här?
Jag har jobbat här sen 2019.

Vad är det bästa med Wallby?
Omgivningarna, det är så vackert här. Jag trivs oerhört bra. Personalen är underbar. Sen är det kul att vara med och arrangera konferenser, födelsedagar osv.

5

Per Rosander
Servitör, allt i allo

Hur länge har du arbetat på Wallby?
Jag började i somras, mitt i högsäsongen. Det var jättekul och man kom snabbt in i gänget.

Vad har du för relation till Wallby?
Jag är uppvuxen inte långt härifrån så har varit här många gånger genom åren. Fester, bröllop och middagar. Jag minns inte allt, men trevligt har det alltid varit. Sen har jag lärt känna Magnus genom vårt gemensamma arbete kring Smålands Trädgård.

3

Agneta Nyström
Administratör

Hur länge har du arbetat på Wallby?
Har precis börjat! Känns jättespännande.

Vad har du för relation till Wallby?
Jag bor i Vetlanda och har varit på Wallby flera gånger genom åren. Mitt starkaste minne är absolut min 40-årsfest som firades här. Vi hyrde hela stället och skapade minnen för livet.

1

Malin Dahlgren Leisjö
Städ, servis och kök - allt i allo.

Hur länge har du arbetat på Wallby?
Jag har precis börjat ochdet känns väldigt spännande! Det är ett himla roligt ställe att vara på. Jag har ingen erfarenhet av Wallby sedan tidigare och nu inser jag att det är katastrof! Jag borde ju varit här för länge, länge sedan, så mysigt och trevligt som det är!

Vad gör du när du inte är på Wallby?
Jag driver en butik i Ädelfors där jag håller på med inredning och blommor. Min butik heter Ädelboa. Nu ska jag också arrangera krans- och blombinderiaktiviteter på Wallby, om någon vill testa på det!

Fredrik

Fredrik Björklund
Snickare på Wallby Snickeri & Vaktmästeri

Vad har du för relation till Wallby?
Wallby har alltid varit min bästa kund Jag var här första gången för över 15 år sedan! Jag har alltid trivts med att vara här och jobbet här är roligt och varierande. Det är kul att göra lite annorlunda grejer… ingen dag här är den andra lik. Nu har jag varit anställd på Wallbys snickeri och vaktmästeri  sedan sommaren 2023.

Vad gör du när du inte är på Wallby?
Jag tycker mycket om att jaga. Jag har två hundar, Pippi och Ebba, båda Finsk stövare. Jag jagar mycket hare. Det är egentligen mer hundsport än jakt, det är samarbetet med hunden och att komma ut i skogen som är den stora grejen.

Trees