Visit Sweden har placerat ut tretton bord på några av Sveriges vackraste platser

Meny

Wallbybordet


Visit Sweden har placerat ut fåtal bord på några av Sveriges vackraste platser. Wallby är en av dem.


Tretton bord

Visit Sweden har placerat ut 23 bord på några av Sveriges vackraste platser. Med målet att skapa intresse och nyfikenhet kring naturupplevelser och genuint svenska smaker, i kombination och samklang. Gäster bjuds in att laga en måltid med smak av råvaror de själva kan samla i naturen. Ett av borden står på Wallby Säteri.

Kom och smaka på vår del av Småland, på riktigt.

Ur skogsskafferiet plockar vi granskott, gökärt, gullviva och harsyra om våren. Sedan kommer ju försommar med midsommartid, högsommaren, skördetiden och hösten – och vips så är skafferiet helt annorlunda.

Beroende på årstid och säsong lagar vi mat med ursprung från en gård i Småland. Smakpaletten att plocka ur är enorm, tänk rotfrukter t ex, hur många sorters morötter och potatis finns det, alla med olika egenskaper och smaker? Har du förresten vittjat ett abborrnät, rensat och byxat abborrarna. För att sedan steka dem lätt mjölade med salt och peppar över öppen eld.

Skulle det smaka med dessert, vad sägs om handplockade smultron på stå?

Vill du vara med? Vi erbjuder två alternativ.

Nr 1 – Guidad måltidsupplevelse med egen kock.

Under ledning och tillsammans med en egen kock plockar vi örter, ätbara växter och bär i naturen – sådant som sätter karaktär och fler smakdimensioner till råvarorna vi hittar i det lokala, typiska småländska skafferiet. Här finns traditionella korvar och ostar, naturbetskött, fisk och naturligtvis grönsaker i säsong. Maten tillagas över öppen låga, så då sparas det inte på det småländska smöret.

Kanske vill du också prova att fiska abborrar och lägga nät i Skirösjön? Så gärna, vi hjälper dig. Tillsammans med kocken lagar vi maten och dukar bordet för en minnesvärd måltid mitt i det småländska landskapet. Under bar himmel bland de uråldriga ekarna, vid Skirösjöns strand äter vi, pratar och funderar på hur Småland smakar, just i detta nu. Och som alla svenskar vet finns det ingen mat som är så god som den som ätes med vänner i naturen.

1 595 kr per person
Minimum 4 personer. Bokningsbart mellan den 1 maj och den 30 september. Bokas genom bokning nedan se använd -flik ”Boka extrautbud”.

Nr 2 – Långt ifrån vardagen – Ett dygn på Wallby säteri.

Ta en paus från vardagen och upptäck Smålands trädgård med öppna fält, skogar, betesmarker och insjöar.

Vi njuter lite extra och beställer ”extra allt” och tar chansen och övernattar också. Passa på och ta en paus från vardagen och upptäck Smålands Trädgård med öppna fält, skogar, betesmarker och insjöar. Vid ankomst välkomnas ni med en lätt lunch och visas till era hotellrum. Där klär ni om för en dag ute i naturen.

I paketet ingår allt som ingår i paket nr 2, naturguidning där vi plockar vår örter och ätbara blommor, matlagningen med kock över öppen eld, fisket, matbordet och den Småländska naturen.

Passa även på att njuta av vår vedeldade bastu med traditionellt dopp i kall sjö – Skirösjön. En oförglömlig upplevelse att bära med sig länge. Dagen avslutar vi med kokkaffe vid en öppen eld och en lugn kväll under stjärnhimmel eller i skir, ljus sommarnatt.

Efter en god natts sömn startar morgonen med en långsam frukost, i äppellunden om andan faller på och gärna en gemensam promenad över ängarna och hagarna innan utcheckning.

2 995 kr per person
Minimum 4 personer. Bokningsbart mellan den 1 maj och den 30 september.

Korg med råvaror för Wallbybordet
Förberedelser inför Wallbybordet
Förberedelser inför Wallbybordet
Förberedelser inför Wallbybordet

Kom och smaka på vår del av Småland!


På Svenska | In English

Telefon 0383-46 21 60

Telefon 0383-46 21 60
E-post magnus@wallby.se