Meny

Restaurang


Smaka på Småland!


Höstens program i restaurangen.

Afternoon Tea

I höst är det premiär för Wallbys Afternoon Tea. Tre tillfällen den 13 oktober, 10 november FULLBOKAT & 17 november FULLBOKAT. Mellan kl 14-17. Kommer nya datum inför vintern och våren.

Varma scones med hemlagad marmelad, utsökta finger sandwiches och fina små bakverk. Serveras i herrgårdens salonger. Bokas minst tre dagar i förväg. 295 kr/st.

Gourmetkväll – En smak av Småland

Välkomna den 17 november till en mysig kväll i höst-mörkret. 

Njut av en fem-rätters meny ihop med utvalda viner från vår källare. Vi dukar i herrgårdens gamla matsal och kvällen börjar med lite bubbel och tilltugg. Tänk på att boka i tid, begränsat antal platser. 995 kr/st inklusive vinpaket. 

Julbord

För 18:e gången i rad välkomnar vi dig till vårt hemlagade julbord. Vi älskar ju traditioner!

Mellan den 23 november och 20 december serverar vi vårt julbord. Datum, pris och tider se vår julbordsflik på hemsidan.

Här- och närproducerat är våra ledord.

Våra måltider är baserade på fantastiska råvaror från mindre producenter i vår närhet, vår egna gård, skog och sjö. Vi strävar efter att ge er ett matminne av det finaste vår lilla del av Sverige har att erbjuda.

Vår mat är många gånger innovativ med smakinfluenser från alla världens hörn men står alltid med ena foten i det traditionellt svenska och småländska köket. Vi lagar ärlig mat från grunden, efter säsong och med kärlek och passion som huvudingredienser. Se våra lokala producenter på kartan.

Från Rudenstams i äppledalen via Chateau d’Anglès till Mackmyra.

Hos oss hittar du ditt lystmäte vare sig det gäller ett glas fruktigt rosé i solnedgången, en sydfransk från Languedoc till det möra köttet eller en Äppelmust från Skärstadalen. Och naturligtvis bjuder avecskåpet på såväl cognac som Mackmyra. Till vår trerättersmiddag erbjuder vi en anpassad vinmeny.

Se mer i vår dryckesmeny.

Öppettider och pris

Från maj t o m september serverar vi varje kväll en smarrig 3-rättersmeny med sittning som börjar mellan kl 18-19.30. Vår trerättersmiddag kostar 495 kr per person. Vi erbjuder även en anpassad barnmeny för 95 kr (upp till 12 år). Tänk på att boka bord i förväg.

Det finns även möjlighet till att få en avsmakningsmeny serverad i herrgårdens gamla matsal, bestående av en 5-rättersmeny med säsongsbetonade rätter med det bästa vi har att erbjuda, priser 1.295 kr/st. Förbokas.

Som hotellgäst på Wallby, har ni även möjlighet att ta del av våra prisvärda paketerbjudanden.

Vi tar gärna emot grupper för middagar och luncher efter överenskommelse. Minimiantalet gäster är 10 personer. Middagar kostar från 495 kr per person och lunchen kostar 245 kr per person. För menyförslag eller råd och dåd, kontakta oss gärna!

Restaurangen är även öppen mot förbokningar året runt med ett minimiantal på 10 personer.

Personalen på vår restaurang i Vetlanda
Boka bord
Antal personer, datum och tid
Övrigt


En smakupplevelse för alla sinnen mitt i Småland.


På Svenska | In English

Telefon 0383-46 21 60

Telefon 0383-46 21 60
E-post magnus@wallby.se