Restaurang utanför Vetlanda med mat från egen gård | Wallby Säteri

Meny

Restaurang


Smaka på Småland!


Vårens program i restaurangen.

Afternoon Tea

Boka in dessa datum i vår. Klockslag mellan kl 14-17.
Februari 16/2 FULLBOKAT
Mars 23/3 FULLBOKAT
April 6/4 FULLBOKAT
Maj 26/5 passa på att fira mor denna dag.

Varma scones med hemlagad marmelad, utsökta finger sandwiches och fina små bakverk. Serveras i herrgårdens salonger. Bokas minst tre dagar i förväg. 295 kr/st.

Wallbybordet – svenska måltidstraditioner på småländska.

Ett härligt gemensamt bord, där ett eller flera sällskap sitter tillsammans. 

Vi dukar upp vårt bord efter årstid och väder. Två unika miljöer på Wallby Säteri – nere vid sjön utomhus under stjärnorna eller i General Bråkenhielms matsal från år 1880.

Småländska rätter, svenska mattraditioner, året börjar med vårdagjämningen i mars, lamm, rotfrukter och vinterfiske… vårbordet med nyskördade potatis och primörer…smörgåsbordet med sill, nubbe och sång…kräftskivan med det röda guldet och roliga hattar…skördetidens äpplen och bär…viltet och svampen avslutar hösten…kura skymning och njut av julbordet…sju traditionella måltidsupplevelser under året.

Antal personer 10-18 st.
Förbokas.
Pris 1795 kr/st
Sju tillfällen under året samt bokningsbart för sällskap mellan 10-18 personer.

Första chansen – 23 mars – Vi firar vårdagsjämningen

Här- och närproducerat är våra ledord.

Våra måltider är baserade på fantastiska råvaror från mindre producenter i vår närhet, vår egna gård, skog och sjö. Vi strävar efter att ge er ett matminne av det finaste vår lilla del av Sverige har att erbjuda.

Vår mat är många gånger innovativ med smakinfluenser från alla världens hörn men står alltid med ena foten i det traditionellt svenska och småländska köket. Vi lagar ärlig mat från grunden, efter säsong och med kärlek och passion som huvudingredienser. Se våra lokala producenter på kartan.

Från Rudenstams i äppledalen via Chateau d’Anglès till Mackmyra.

Hos oss hittar du ditt lystmäte vare sig det gäller ett glas fruktigt rosé i solnedgången, en sydfransk från Languedoc till det möra köttet eller en Äppelmust från Skärstadalen. Och naturligtvis bjuder avecskåpet på såväl cognac som Mackmyra. Till vår trerättersmiddag erbjuder vi en anpassad vinmeny.

Se mer i vår dryckesmeny.

Öppettider och pris

Vi tar gärna emot grupper för middagar och luncher efter överenskommelse. Minimiantalet gäster är 10 personer. Middagar kostar från 495 kr per person och lunchen kostar från 245 kr per person. För menyförslag eller råd och dåd, kontakta oss gärna!

Restaurangen är även öppen mot förbokningar året runt med ett minimiantal på 10 personer.

Personalen på vår restaurang i Vetlanda
Boka bord
Antal personer, datum och tid
Övrigt


En smakupplevelse för alla sinnen mitt i Småland.


På Svenska | In English

Telefon 0383-46 21 60

Telefon 0383-46 21 60
E-post magnus@wallby.se