Meny

Restaurang


Smaka på Småland!


Antikskola & värdering på Wallby Säteri med Peder Lamm

Tag chansen och kom ut till Wallby Säteri på landsbygdsdagarna den 23 september. Lär dig mer om antikviteter och få din favoritpryl värderad. 

Känd TV-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialiteter.

Peder Lamm är programledare i TV med succéprogrammen Otroligt Antikt, Första, andra, tredje, Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten på meritlistan.

TV-profilen Peder Lamm är känd för sin såväl breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Under Peders populära föreläsningar berättar han om antikviteter och värderar föremål som deltagarna tagit med sig. Kring varje föremål finns en historia, som Peder med sin konsthistoriska kunskap beskriver för åhörarna genom en kulturell berättelseresa späckad med lustmord av traditioner och många goda skratt.

  • Endast ett föremål per person.
  • Kl 11.00 Antikskola & Värdering.
  • Kl 14.00 Antikskola & Värdering.
  • Vid fint väder utomhus annars i tält.
  • Pris – Helt gratis.
  • Stenbergabutiken har en pop-up butik.

När: 23 september 

Plats: Wallby Säteri, Skirö 574 96 Vetlanda

Tid: 10.00 – 16.00

Övrigt: Hela dagen har vi kaffeservering och korvgrillning.106402_original_Kombinationslogga_landsbygdsfond__leader_och_LLS

Här- och närproducerat är våra ledord.

Våra måltider är baserade på fantastiska råvaror från mindre producenter i vår närhet, vår egna gård, skog och sjö. Vi strävar efter att ge er ett matminne av det finaste vår lilla del av Sverige har att erbjuda.

Vår mat är många gånger innovativ med smakinfluenser från alla världens hörn men står alltid med ena foten i det traditionellt svenska och småländska köket. Vi lagar ärlig mat från grunden, efter säsong och med kärlek och passion som huvudingredienser. Se våra lokala producenter på kartan.

Från Rudenstams i äppledalen via Chateau d’Anglès till Mackmyra.

Hos oss hittar du ditt lystmäte vare sig det gäller ett glas fruktigt rosé i solnedgången, en sydfransk från Languedoc till det möra köttet eller en Äppelmust från Skärstadalen. Och naturligtvis bjuder avecskåpet på såväl cognac som Mackmyra. Till vår trerättersmiddag erbjuder vi en anpassad vinmeny.

Se mer i vår dryckesmeny.

Öppettider och pris

Från maj t o m september serverar vi varje kväll en smarrig 3-rättersmeny med sittning som börjar mellan kl 18-19.30. Vår trerättersmiddag kostar 495 kr per person. Vi erbjuder även en anpassad barnmeny för 95 kr (upp till 12 år). Tänk på att boka bord i förväg.

Det finns även möjlighet till att få en avsmakningsmeny serverad i herrgårdens gamla matsal, bestående av en 5-rättersmeny med säsongsbetonade rätter med det bästa vi har att erbjuda, priser 1.295 kr/st. Förbokas.

Som hotellgäst på Wallby, har ni även möjlighet att ta del av våra prisvärda paketerbjudanden.

Vi tar gärna emot grupper för lunch efter överenskommelse. Minimiantalet gäster är 10 personer. Lunchen kostar 245 kr per person. För menyförslag eller råd och dåd, kontakta oss gärna!

Restaurangen är även öppen mot förbokningar året runt med ett minimiantal på 10 personer.

Personalen på vår restaurang i Vetlanda
Boka bord
Antal personer och datum
Övrigt


En smakupplevelse för alla sinnen mitt i Småland.


På Svenska | In English

Telefon 0383-46 21 60

Telefon 0383-46 21 60
E-post magnus@wallby.se